Bailey*s recept
Hozzávalók:
1 liter tartós tej
½ liter tartós tejszín
Összesen 4 dl alkohol. Whisky vagy Rum + tiszta szesz. (2dl+2dl), lehet picivel több alkoholt is tenni /maximum összesen 6 dl , ne a tiszta alkohol legyen több, mert rossz ízű lesz/, de szerintem 4 dl is elég, jóízű és nem gyenge.
(Whiskyvel az igazi, az eredeti, -bolti- recept is Whiskyt tartalmaz.)
50 dkg cukor
2 darab Aranka –mogyorós krémpor-
1 kicsi csomag /1 személyes/ Cappuccinó mogyorós vagy Classic
Elkészítés:
1. A tejet melegítsük meg, -( Én felforralom a tejet és a tejszínt együtt és lehűtöm, mert, akkor sokáig eltartható, forralás nélkül kevesebb ideig tartható el-)
2. Oldjuk fel benne a cukrot ( Meleg tejben+tejszínben oldom fel)
3. Adjuk hozzá az Arankát, a cappuccinót, az alkoholt a whiskyt és végül a (tejszínt.)
( meleg tejhez+tejszínhez adom a többi hozzávalót is)
Gyorsan hűtöm!
Tanács:
Mielőtt hozzákeveritek az Arankát és a cappuccinót oldjátok fel egy kevés folyadékkal (tej, tejszín, stb), hogy ne csomósodjon össze.
A Recepthez azért írtam kiegészítéseket, mert nekem kettő fajta receptem volt egyikbe forralták a tejet+ tejszínt másikba nem, hanem a végén keverték az éppen csak meleg tejhez. Mind a kettő fajtát kipróbáltam, nekem a forralt vált be jobban, mert sokkal tovább eltartható!
Mikor kész jól rázzuk össze és tegyük a helyére, pár napig minden nap rázzuk össze! Fogyasztás előtt is! ( Nem muszáj hűtőben tartani, de én ott szoktam tárolni)
Volt kollégáimnak, kolleganőimnek és a Szolnoki Főiskolásoknak, a fiam barátainak a volt osztálytársainak nagyon ízlett.
|