vitamin06.gportal.hu
vitamin06.gportal.hu
Menü
     
Süteményes képes könyv

 

     
Sütemények
     
Halételek
     
Italok
     
Ételek
     
Szöveg fordító

Online fordító

 

Szöveg:

 

Irány:

 
http://onlinefordito.micom.hu/
     
Finom sütemények

 

Eredeti tiramisu

Hozzávalók 6 személyre:

10 dkg étcsokoládé,

3 db tojás

10 dkg cukor

kb. 8 cl amoretto /  mandulalikör/

50 dkg mascarpone ( tejszínből készült édes, zsíros krémsajt )

1 dl tejszín

1/2 dl feketekávé

20 dkg babapiskóta

2 evőkanál kakaópor

Elkészítés.

1. A csokoládét finomra reszeljük. Forró vizfürdőben a tojásokat a cukorral és 6 cl likörrel sűrű, habos krémmé verjük, majd evőkanalanként beledolgozzuk a mascarponét. Végül beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot.

2. A kávét a maradék mandulalikörrel összekeverjük, és és a babapiskótára locsoljuk. Fele piskótával egy tál alját kirakjuk. A krém felét rásimítjuk, és 5 dkg reszeltcsokoládéval megszórjuk. A maradék babapiskótát, krémet és csokoládét hasonló képpen rárétegezzük. Legalább 6 órára, de lehetőleg egy éjszakára hűtőszekrénybe állítjuk. Kakaóporral meghinve kínáljuk.

(Nem szoktam beletenni a tojás fehérjét! Nekünk jobban ízlik, ha kihagyom és bitonságosabb is!!!!!)

Tipp: olcsóbb, ha tejszín helyett a tojások fehérjét verjük kemény habbá és azt vegyítjük a krémbe. Mascarpone helyett nem sózott tejszínes krémsajtot is vásárolhatunk. Kizárólag friss tojásokat használjunk! A tiramisut likör helyett mandulaaromával is ízesíthetjük. Étcsokoládé nélkül is finom.

 

Somlói Galuska

Hozzávalók 10adaghoz:

8 egész tojás

160 g kristálycukor

120 g lisz

30 g dió

20 g kakaó

A sárgakrémhez:

1 l tej

8 db egész tojás

130 g liszt

13 g zselatin

165 g kristálycukor

1 db citromhéj

5 g vaniliarúd

13 cl víz

A szóráshoz:

165 g mazsola

165 g dió

30 g kakaó

A locsoláshoz:

130 g cukor

400 cl víz

165 cl rum

A csokiszószhoz:

0.5 l tej

150 g kristálycukor

40 g kakaó

10 g liszt

3 cl rum

A dízsítéshez:

150 g tejszínhab

csokireszelék

friss gyümölcs

Elkészítés:

1. A tojásokat megmossuk, majd egyenként /üstbe/ tálba beleütjük, a kristálycukorral habasra keverjük. Majd hozzákeverjük a lisztet, három egyenlő részre osztjuk: egy rész marad piskótának, egy részhez hozzákeverjük a diót, egy részhez a kakaót, majd mind a hármat egy-egy 20x20 cm-es sütőlemezre egyenletesen elkenjük. (ha nincs ekkora másik is megfelel, ez lenne az ideális méret)

A közepesen előmelegített sütőbe tesszük és úgy sütjük ki, hogy a sütő ajtaját picit kitámasztjuk, hogy a sülés közben keletkezett gőz eltávozzon. / Modern sütőknél erre a műveletre nincs szükség!/

2. Amig a piskóták kihűlnek elkészítjük a locsoláshoz a szirupot.

130g cukrot felteszünk 400 cl vízzel forrni, az elején egy kicsit kevergetjük, hogy a cukor felolvadjon. A forrás közben keltkezett habot leszedjük, ha kihűlt hozzáöntjük a 165 cl rumot. A diót és a mazsolát kiválogatjuk, a mazsolát feltesszük hideg vízzel forrni, levesszük és lehűtjük. A diót durvára daráljuk, vagy késsel megvágjuk.

3. Elkészítjük a sárgakrémet. a tojásokat megmossuk, különválsztjuk a fehérjét a sárgától. A sárgájához kb. 10 cl hideg tejet öntünk, és hozzáadjuk a zselatint. A maradék tejet a vaniliaruddal föltesszük forrni, a citromhéjat lereszeljük és a liszttel elkeverjük. Majd ezt a lisztes keveréket hozzáadjuk a tojássárgához, közben  atojás fehérjéből kemény habot verünk a cukorral. Amikor a tej felforrt, hozzáöntjük a tojássárgás-liszted keverékhez és utánforraljuk. Amikor felforrt, hozzákeverjük a tojáshabot, először egy keveset adunk hozzá és simára keverjük, majd laza keveréssel a többi habot is hozzákeverjük.

4. Egy tálba helyezzük a /20x20 cm-es/ piskótát és a rumos sziruppal jól meglocsoljuk, majd erre a krém több mint egyharmadát kenjük. Majd a dió és mazsola keverékének felét rászórjuk a krémre, rátesszük a csokis piskótát, picit megnyomjuk, hogy hozzátapadjon, majd újból meglocsoljuk a rumos cukorsziruppal. A krém egyharmad részésnél egy kicsi többet rákenünk, rászórjuk a maradék diót és mazsolát. Ráhelyezzük a diós piskótát, a maradék rumos cukorsziruppal meglocsoljuk és a maradék krémet elsimítjuk rajta egyenletesen, és egy teaszűrő segítségével rászórjuk a kakaót, hűtőszekrénybe tesszük.

Közben megfőzzük a csokiszószt. A cukrot a lisztet, a kakaót elkeverjük, ráöntjük a tejet és jól felforraljuk. Állandóan keverjük, mert könnyen leég. Amikor kész, átszűrjük, lehűtjük és hozzákeverjük a rumot. Másfél- két órai hűtés után két evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk desszerttányérra vagy üvegtányárra. Meglocsoljuk csokiszósszal, tejszínhabbal, csokireszelékkel, friss gyümölccsel díszítjük.

 

Kókusz kocka:

20 dkg porcukor, 5 dkg olvasztott margarin, 1 tojás, 2 evőkanál melegített méz, ezeket habosra keverjük. 30 dkg liszt 1 csomag sütőpor 2 dl tej.  A hozzávalókat összekeverjük, zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük. Ugyan úgy mint ahogyan a piskótát sütjük. Ha megsült, / kisebb/ kockákra  vágjuk. Máz: 25 dkg cukor, 20 dkg margarin, 3 evőkanál tej vagy víz, 3 evőkanál kakaó,a hozzávalókat megolvasztjuk, forrni nem szabad, levesszük hozzákeverünk 3 evőkanál rumot vagy egy rum aromát. Szóráshoz: 2 csomag kókuszreszelék. A kockákat belefogatjuk a kakaós masszába és ezek után a kókuszreszelékbe. Gyorsan dolgozzunk, mer a máz megszilárdul, besűrűsödik!

Ági néni almása:

 Tészta: 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 2 kávéskanál sütőpor, 2 tojás, A hozzávalókat összekeverjük. Két részre osztjuk. 2 lapot sütünk belőle. / a tepsi hátulján szoktam sütni/  

Krém: 1 kg almát kockára vágva, 1/2 liter vízben, 40 dkg cukorral főzzük puhára, majd 3 dl vizet, 3 csomag vaniliás pudingot összekeverünk és a forró almához öntjük. Visszatéve a tűzre még főzzük egy kicsit. Melegen a kisült két lap közé tesszük. Hűlni hagyjuk. pár óra elteltével, már szeletelhetjük. A tészta az állás alatt megpuhul.

Kókusz tekercs

Hozzávalók:

tésztához:

50 dkg liszt

1 darab margarin

2/5 dkg élesztő

pici tej

Töltelékhez:

4 darab tojás

20 dkg cukor

20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk ( 3-4 mm) vastagságúra.

Elkészítjük a tölteléket.: 4 tojás fehérjét habbá verjük 20 dkg cukorral, bele keverjük a kókuszreszeléket.

A masszát rákenjük a tésztára, szorosan feltekerjük és 2 újnyi vastagra szeljük.

Lapjával lefelé tepsibe rakjuk , megsütjük.

A tepsit előzőleg ne kenjük ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

és 6 cl likörrel sűrű, habos krémmé verjük, majd evőkanalanként beledolgozzuk a mascarponét. Végül beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot.2. A kávét a maradék mandulalikörrel összekeverjük, és és a babapiskótára locsoljuk. Fele piskótával egy tál alját kirakjuk. A krém felét rásimítjuk, és 5 dkg reszeltcsokoládéval megszórjuk. A maradék babapiskótát, krémet és csokoládét hasonló képpen rárétegezzük. Legalább 6 órára, de lehetőleg egy éjszakára hűtőszekrénybe állítjuk. Kakaóporral meghinve kínáljuk.

(Nem szoktam beletenni a tojás fehérjét! Nekünk jobban ízlik, ha kihagyom és bitonságosabb is!!!!!)

Tipp: olcsóbb, ha tejszín helyett a tojások fehérjét verjük kemény habbá és azt vegyítjük a krémbe. Mascarpone helyett nem sózott tejszínes krémsajtot is vásárolhatunk. Kizárólag friss tojásokat használjunk! A tiramisut likör helyett mandulaaromával is ízesíthetjük. Étcsokoládé nélkül is finom.

 

Gyümölcstorta tészta, ahogy én készítem.

7.5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 1 csipet só, 15 dkg liszt. 1 teáskanál sütőpor. 2 evőkanál tejföl, vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez.

A gyümölcsöt lehet a tésztára rakni de lehet gyümölcsízzel megkenni, vagy pudingot is lehet alátenni, a tetejére zselét, amit szintén sok féle képen lehet készíteni.

Zselatinból is lehet, akkor 1 csomag zselatinport hideg vízbe áztatunk, majd 2 evőkanál cukorral kikeverjük és 1/4 liter /2.5 dl/ vízzel felforraljuk, hozzáadunk 3 evőkanál gyümölcslevet, majd tovább forraljuk. Az egész átlátszó legyen.

A zselatint a torta közepétől öntjük rá.

Díszíthetjük, mandulával, dióval, bő tejszínhabbal fogyasztjuk.

Jó étvágyat."

Most írtam ki a receptes oldalamra, úgy döntöttem neked is átküldöm. "Gyümölcstorta tészta, ahogy én készítem.
 
7.5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 1 csipet só, 15 dkg liszt. 1 teáskanál sütőpor. 2 evőkanál tejföl, vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez.
 
A gyümölcsöt lehet a tésztára rakni de lehet gyümölcsízzel megkenni, vagy pudingot is lehet alátenni, a tetejére zselét, amit szintén sok féle képen lehet készíteni.
 
Zselatinból is lehet, akkor 1 csomag zselatinport hideg vízbe áztatunk, majd 2 evőkanál cukorral kikeverjük és 1/4 liter /2.5 dl/ vízzel felforraljuk, hozzáadunk 3 evőkanál gyümölcslevet, majd tovább forraljuk. Az egész átlátszó legyen.
 
A zselatint a torta közepétől öntjük rá.
 
Díszíthetjük, mandulával, dióval, bő tejszínhabbal fogyasztjuk.
 
Jó étvágyat."

 

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2007-12-05
     
Óra
     
G-mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
Naptár
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
     
Webáruházaim
     
Weblapjaim
     
Partnerprogramok
     

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak