vitamin06.gportal.hu
vitamin06.gportal.hu
Menü
     
Süteményes képes könyv

 

     
Sütemények
     
Halételek
     
Italok
     
Ételek
     
Szöveg fordító

Online fordító

 

Szöveg:

 

Irány:

 
http://onlinefordito.micom.hu/
     
Sütemény receptek képekkel 2

Diós lepény /vadrózsa


Hozzávalók: 46 dkg rétesliszt, 39 dkg margarin, 26 dkg porcukor, 4 db tojás sárgája, 0,7 dl rum, csipetnyi só.

A töltelék: 6 db tojás fehérje, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg margarin, 20 dkg darált dió


Elkészítése: a 4 db tojássárgáját, a margarint, a lisztet, a cukrot, a csipetnyi sót, és a rumot összedolgozzuk, és egy habkártyával a sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.

A töltelékhez habosra keverjük a margarint a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót. A 6 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként összevegyítjük a diós masszával. A tölteléket rásimítjuk a tésztára, és előmelegített 180 fokos sütőben sütjük.

41*29 cm-es tepsiben sütöttem.

 

 

 

 

Diós linzervirágok /vadrózsa

 

Hozzávalók: 38 dkg liszt, 30 dkg őrölt dió, 18 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 30 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só. A tetejére: 1 felvert tojás, 1 maréknyi durvára aprított dió


A hozzávalókból linzertésztát készítünk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy feldolgozható állagúvá váljon.


2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. A lyukas virágokat lekenjük felvert tojással, és meghintjük a durvára aprított dióval, majd 180 fokos, előmelegített sütőben sütjük. Ha kihűltek, sárgabarack lekvárral összeragasztjuk. Ebből az adagból 6 cm átmérőjű kiszúróval készítve 30 db összeragasztott süti lett.


Megjegyzés: Alaposan meg kell lisztezni alatta a munkalapot, hogy oda ne ragadjon. Ha mégis megtörténne, akkor késsel alá kell nyúlni. Mivel sok dió van benne, ezért nehezebb vele dolgozni, de megéri.

 

 

 

 

Epres piskóta omlett (10 db)

 

 

Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, fél cs. sütőpor,2 ek. víz

 

Hozzávalók a krémhez : 30 dkg túró, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 1 citrom héja, 1 cs. vaníliás cukor

20 dkg eper

 

Elkészítés: 6 tojássárgáját 6 dkg kristálycukorral és a 2 ek. vízzel habosra jól kikeverjük. 6 tojásfehérjét 6 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. A sütőport a liszttel elkeverjük. A tojássárgás masszát a felvert fehérjéhez adjuk, hozzáöntjük a sütőporos lisztet és laza mozdulatokkal összekeverjük. A tepsire rakott sütőpapírra kb. 16-17 cm átmérőjű köröket rajzolunk. (én leveses csésze alátétjét rajzoltam körbe) A körökre egyformán eloszlatjuk a tésztát, szépen elsimítjuk és 180 fokon pár perc alatt megsütjük. A sütőpapírról szépen le lehet húzni.

 

Krém: A túrót szitán áttörjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. A citrom héját belereszeljük. A tejszínt felverjük és a túrós masszához keverjük. Habzsákba töltjük és a képen látható módon a piskóta egyik felére nyomjuk. (a piskótának arra az oldalára, amelyik a sütőpapíron volt) Ezután középen összehajtjuk és a széleit eper darabkákkal díszítjük, porcukorral tálaljuk.

 

 

 

 

 

 

 

Fantás szelet

 

Tészta: 4 ek lisztet 1 cs. sütőporral és 2 ek. kakaóporral összekeverünk. 6 tojássárgáját 6 ek. porcukorral kikeverünk és hozzáadunk 1 dl olajat. 6 tojásfehérjét felverjük.

 

A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet.

 

Túrókrém: 25 dkg rámát 25 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 25 dkg túrót és citrom lereszelt héját.

 

Fantás krém: 7 dl bármilyen szénsavas narancsos üdítőital, 2 cs. vaniliás pudingpor, 2 ek. cukor

 

Ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel.

 

Összeállítás: A piskótára rákenjük a túrókrémet, arra pedig a fantás pudingot (ezt melegen kell!)

 

Rakhatsz a túróra narancs, mandarin gerezdeket is.

Én a túrókrémbe egy kicsit több túrót teszek és annyival kevesebb margarint. Nekem a 25-25-ös túró-margarin arány túl vajas.

 

 

 

 

FLAMINGÓ SZELET

 


A tésztához: 30 dkg liszt, 4 ek porcukor, 1 ek. zsír, 1 db tojás, 1dkg szalalkáli, 1 császárkörte aroma, 1-2 dl tej.


A krémhez: 20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 6 dl tej, 6 ek liszt, 1 cs. van.cukor. (vagy 1,5 cs. vanília puding 6 dl tejben megfőzve)


A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejből liszttel sűrű pépet főzünk, és ha kihűlt a margarinos krémhez keverjük. A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra megpuhul és jól szeletelhető.

 

 

 

Gesztenyés csókok

 

Hozzávalók: 15 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 6 dkg liszt, 1 narancs, 2 cs. gesztenyemassza.

A puha vajat kézi robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként belepottyantjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk őket. Belereszeljük a megmosott, megtörölt narancs héját, és a robotgép segítségével a vajas alapba belekeverjük a felengedett, darabokra tördelt gesztenyemasszát is. Miután az egészet összehabosítottuk, fakanállal belevegyítjük a lisztet. Sütőpapírral kibélelünk 2-3 tepsit, a sütőt 180 fokra bemelegítjük. A masszát habzsákba töltjük és 2 cm-re egymástól kis csillagokat nyomunk. 10-15 percig sütjük. Csak egy kis színt kell kapnia!!!!

Megjegyzés: eddig ha robotgéppel készítettem, sütés közben a kis csillagok mindig lelapultak! Ha viszont simán villával kevertem ki a hozzávalókat, nem lapultak le, sütés közben is szépen megtartotta a formáját a süti! És ami a legfontosabb, hogy a gesztenyemasszát felhasználás előtt csak kb. 30 perccel vegyük ki a mélyhűtőből! Éppen csak annyira olvadjon fel, hogy villával össze tudjuk törni, nem baj, ha kemény!

Szóval, ha valaki azt szeretné, hogy ne csak finom, hanem mutatós is legyen ez a gesztenyés finomság, akkor ne robotgéppel készítse!

 

 

 

Gesztenye rolád / 2 rúd kb. 20 szelet

 

Hozzávalók:

A tésztához: 6 tojássárgája, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, 6 tojás felvert habja, 1/2 kávéskanál sütőpor


A krémhez: 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliapuding, 4 dl tej, 15 dkg gesztenyemassza


A töltelékhez: 35 dkg gesztenyemassza, kb.20 dkg étcsokoládé-bevonó

6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6 dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg-ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. A piskóta masszát kétfelé osztjuk. Sütőpapíron egyenletesen elkenjük. 180 Celsius-fokos sütőben megsütjük, még melegen felcsavarjuk.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, a vaníliás pudingport tejjel felfőzzük, majd langyos állapotban a krémhez adjuk, és a gesztenyemasszát hozzákeverjük.

A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük. A maradék gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára, és felcsavarjuk. Egy órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük. Gőz fölött csokoládét melegítünk, majd a piskóta roládot bevonjuk. Kihűlés után szeleteljük. Öntsünk egy kevés olajat a megmelegített csokoládéba, mert akkor a bevont gesztenye rolád külseje szép fényes lesz.

 

 

 

 

Habos linzer / 40-50 db

30 dkg liszt

20 dkg margarin

10 dkg porcukor

1 zacskó sütőpor

1 zacskó vaníliás cukor

1 db tojássárgája

reszelt citromhéj

 

A hozzávalókból linzertésztát készítünk. Vékonyra, kb. 3 mm-esre nyújtjuk.

Karikákat szaggatunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük és kisütjük.

 

A hab készítése:

 

Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 36 dkg kristálycukor

 

24 dkg cukrot kevés vízzel (éppen , hogy ellepje a cukrot) sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig a habot tovább verjük. Ezután nyomózsákba tesszük és a linzerkarikákra formázzuk.

Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán (100 fokon) szárítjuk. Nem kell túl sokáig, csak kb. 15-20 percig.

Mikor megszáradtak a közepébe lekvárt nyomunk. Olvasztott csokoládéval díszítjük.

 

 

 

 

 

Hatlapos

 

Tészta: 60 dkg liszt, 10 dkg zsír vagy margarin, 12 dkg porcukor, 1 szalakáli, 2 tojás és annyi tej amennyit felvesz (kb. 4 dl)

 

Krém: 4 cs. vanília pudingpor + kakaópor, 1.70 L tej, ízlés szerint cukor, 1 vaníliás cukor

 

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre elosztjuk és nagyon vékonyra kinyújtjuk. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel Sütőpapíron, 180 fokon pár perc alatt megsütjük.

A pudingot a szokásos módon elkészítjük. Ha valaki szereti a hatlapost túl csokisan az csak csoki pudingporból készítse, aki nem az vanília pudinggal és abba szitáljon kakaóport.

 

A pudingot melegen kell a lapok közé kenni, hűtőbe helyezni és szeletelés előtt több órán keresztül állni hagyni.

 

Házi túrós kifli


Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg zsiradék, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 1 tojás 1 dl tej, csipet só, +1 tojás a kenéshez


Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a túrótöltelék.


Töltelékhez: 25 dkg túrót 12 dkg cukorral 1 dl tejföllel, 5 dkg mazsolával, 3 dkg búzadarával és 1 citrom reszelt héjával összekeverünk.


A tésztát 8 cipóra osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk, és egyenként 8 cikkre vágjuk. Minden cikkre teszünk a töltelékből, feltekerjük, felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütőben sütjük. Még melegen behintjük vaníliás cukorral. Ebből a mennyiségből 64 apró kiflink lesz. Nem érdemes kevesebbet készíteni, finom omlós.

 

Nekem kb. 30 - 32 dkg túró kellett hozzá! 

 

 

 

 

Hókifli / Sütis néne receptje alapján

 

Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 1 ek. porcukor, 2 dkg élesztő, csipet só, ha szükséges 1 – 1.5 dl tej

 

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzá tenni, míg elérjük a megfelelő állagot. Kétfelé vesszük, letakarva 15-30 percig pihentetjük. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, majd megtöltjük.


A töltelék lehet bármi, dió, lekvár, mák. Én most gesztenyéset és lekvárosat készítettem. Feltekerjük, kifliket hajtunk belőlük. Sütőpapíros tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Finom, puha, omlós tészta!

 

 

 

 

Kardinális szelet

 

Hozzávalók: 8 tojásfehérje, 18 dkg kristálycukor, 2 tojás, 3 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg liszt, 15 dkg baracklekvár

 

A tojásfehérjéket verd habbá úgy, hogy közben beleszórod a kristálycukrot. A két egész tojást a tojássárgájákkal meg a porcukorral keverd fehéredésig, add hozzá a vaníliás cukrot meg a lisztet, és alaposan dolgozd el. Fektess a tepsire két darab 15*40 centis sütőpapírt. A fehér masszát töltsd csillagcsöves nyomózsákba és nyomj a papírokra hosszában 3–3 csíkot úgy, hogy köztük 1–1 ujjnyi távolság maradjon. Ezt töltsd ki a sárga masszával. Tedd a tepsit előmelegített sütőbe és 180 fokon 10-15 perc alatt süsd meg. Fejtsd le róla a papírt, majd az alsó felüket kend meg baracklekvárral és tapaszd őket egymáshoz. Rövid ideig pihentesd, majd kétujjnyi szeleteld fel. Szitálj rá porcukrot. Én piramisszerűen csináltam.

Csináltam 2 db 4 fehér csík közé nyomott 3 sárga csíkot. 1 db 3 fehércsík közé nyomott 2 sárga csíkot, 1 db 2 fehér csík közé nyomott 1 sárga csíkot és még maradt egy fehér csík a végén amit ki tudtam nyomni a zsákból. Ezeket építettem egymásra.

 

 

 

Képviselőfánk

 

Tészta: 22.5 dkg liszt, 2.5 dkg zsír, 2, 25 dl víz, 8 tojás, 2 dkg kristálycukor, csipet só

 

A vizet a zsírral, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk, majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll és el nem válik ez a massza az edény falától. A felfőzött masszához gépi habverővel egyesével hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. A képviselőfánk tésztának krémszerűnek kell lennie. Ha kemény a tészta, akkor tegyünk még bele 1 tojást. Nyomózsákból sütőpapírra halmozunk 6-7 cm-es halmokat. A tésztát sütés előtt egy fél órát pihentessük. Forró, 220 fokos sütőben megsütjük. Közben nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni, mert akkor összeesik a tészta.

 

Sárga krém: 2 zacskó vaniliás pudingport kevés vízzel kikeverni. 8 dl vizet 8 evőkanál cukorral felforralni és hozzáadni a kikevert pudingporhoz. Tűzön jól besűríteni, hogy ne legyen folyékony. 6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral keményre verni és hozzáadni habverővel a forró pudinghoz.

 

A tészták tetejét levágni és olvasztott cukorba mártani (karamellizált cukorba) és mogyoróval megszórni.

 

A sárga krémet melegen kell beletölteni a tészta aljába. Ha kihűlt, akkor tejszínhabot nyomunk rá és ráhelyezzük a tetejét.

 

Ebből a mennyiségből kb. 21 db nagy fánk lesz.

 

 

 

Előforduló hibák:

  1. A képviselőfánk tészta híg, folyékony. A hiba oka, hogy meleg helyen dolgoztunk, a zsiradék megolvadt, s a keveréssel készített hab összeesett. A hibát úgy javíthatjuk ki, hogy hűtőszekrényben lehűtjük, majd újból kikeverjük.
  2. Alakítás közben folyósodik a képviselőfánk tészta. A hiba oka, hogy meleg helyen dolgoztunk, vagy a kéz melegétől olvadt meg a tészta zsiradéktartalma. A hibán úgy segíthetünk, hogy a nyomózsákból a tésztát kiürítjük, lehűtjük, majd kevés tojásfehérjét adva hozzá, ismét kikeverjük. Az átdolgozott tészta sütéskor a szokásosnál jobban terül.
  3. A tészta emulziója megbomlik, szaknyelven összefut. (valamelyik összetevő kicsapódik) A hiba oka: nagyobb víztartalmú vajat dolgoztunk fel, vagy gyorsan adagoltuk a tojásokat. A gondos elkeverésre mindig ügyeljünk.

 

 

 

 

Kinder bueno

 

Hozzávalók: 6 db tojásfehérje, 6 evők. Cukor, 1 evők. Étolaj, 2 evők. Liszt, 2 evők. Zsemlemorzsa, 1/ 2 csomag sütőpor, 15 dkg vágott dió, kb. 1/2 üveg mogyorókrém, háztartási keksz

Krém: 1/ 2 liter tej, 6 db tojássárgája, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás puding, 3 evők. Liszt, 10 dkg csokoládé, 25 dkg margarin, 2 dl tejszín

Elkészítés:

A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Tepsibe tesszük és megszórjuk a vágott dióval, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel. A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe. A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 2 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.

Édesszájúaknak ajánlom!

 

 

 

 

 

Tortaformában

Kókuszcsók

A világ legegyszerűbb keksz-szerűsége, ha kezdeni kell valamit megmaradt tojásfehérjével

Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék, 1 kk vanília esszencia, reszelt citromhéj, fél citrom leve, csipet só

A tojásfehérjéket habbá vertem csipet sóval, hozzáadtam a porcukrot, kókuszreszeléket, vanília esszenciát (saját gyártmány), citromhéjat és levet, majd egyneműsítettem. Nedves kézzel kis golyókat készítettem, sütőpapírral bélelt tepsire raktam, előmelegített sütőben 150 fokon sütöttem, kb 20 perc alatt kész volt. Jó kis rágcsálnivaló:-)

 

 

 

Kókusz szelet

 

Tészta: 30 dkg liszt, ½ cs sütőpor,2 ek kakaópor,15 dkg porcukor, 1tojás, 15 dkg margarin

Töltelék:6db tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg kókuszreszelék

Krém: 6 tojás sárgája, 3 ek liszt, 3 dl tej, 4 cs van. cukor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, csoki reszelék


Elkészítés: A tészta hozzávalóit a megadott sorrendben összekeverjük, majd 2db félkeménységű cipót formálunk belőle. Ha nem akar összeállni, akkor tegyünk bele 2-3 ek tejet. A tojásfehérjéket habbá verjük, beleöntjük a porcukrot és jól elkeverjük. A kókuszt is belekeverjük. A két cipót vékonyra kinyújtjuk a tepsit kikenjük margarinnal és beleterítjük az egyik lapot. Rákenjük a kókuszos tölteléket, beterítjük a másik lappal. Közepes lángnál 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A krém készítése: a tejet elkeverjük a tojás sárgákkal, a van. cukorral, liszttel, és sűrű krémet főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral elkeverjük, a kihűlt krémet hozzáadjuk, és csomómentesre eldolgozzuk. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére, csoki reszelékkel megszórjuk.(a közepe olyan lesz, mint a Bounty csoki)

 

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2007-12-05
     
Óra
     
G-mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
Naptár
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
     
Webáruházaim
     
Weblapjaim
     
Partnerprogramok
     

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak